ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΜΑΡΜΑΡΩΝ

ΝΙΚ. ΧΟΝΔΡΟΣ & ΣΙΑ Α.Ε.Β.Ε.  Λατομεία - Σχιστήρια - Εξαγωγές

Η Εταιρεία μας...

ΙΣΤΟΡΙΚΟ

 ‘ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΜΑΡΜΑΡΩΝ ΝΙΚ. ΧΟΝΔΡΟΣ & ΣΙΑ ΑΕΒΕ’

 Η εταιρεία ‘ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΜΑΡΜΑΡΩΝ ΝΙΚ. ΧΟΝΔΡΟΣ & ΣΙΑ ΑΕΒΕ’ είναι μια εταιρεία που ξεκινά από πολύ παλία και έχει ιστορία 55 ετών περίπου.

Η ίδρυσή της ξεκινά στα δύσκολα χρόνια της δεκαετίας 1950 προσπαθώντας να ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια οικονομικά – μεταφορικά και εν γένει λειτουργίας της αγοράς μετά από περιπέτειες ετών.

Οι πρώτες δραστηριότητες στρέφονται τοπικά προς τις οικοδομικές εργασίες και τα ταφικά μνημεία. Μικρές οικοδομικές εργασίες με τα μάρμαρα μεταφερόμενα στις διαστάσεις τους από τα εργοστάσια παραγωγής που είναι συγκεντρωμένα στην περιοχή των Αθηνών. 

Τις δραστηριότητές των οι πρώτοι συμμέτοχοι τις ασκούν υπό μορφή άτυπης συνεργασίας. 

Από το 1965 η άτυπη αυτή συνεργασία μορφοποιείται στην εταιρική μορφή της ΟΜΟΡΡΥΘΜΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ  με την επωνυμία  ‘ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΜΑΡΜΑΡΩΝ ΝΙΚ. ΧΟΝΔΡΟΣ & ΣΙΑ ΟΕ’. 

Το έτος 1969 ξεκινά την κατασκευή των νέων εγκαταστάσεών της στην παλιά εθνική οδό ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2ο ΧΛΜ όπου και οι εγκαταστάσεις μέχρι σήμερα. 

Από το 1991 η μορφή της ΟΜΟΡΡΥΘΜΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ με την επωνυμία "ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΜΑΡΜΑΡΩΝ ΝΙΚ. ΧΟΝΔΡΟΣ & ΣΙΑ ΟΕ" μετατρέπεται σε ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.

Η επιχείρηση έχει δημιουργήσει μια σύγχρονη μονάδα παραγωγής προϊόντων μαρμάρου με ξεχωριστά ποιοτικά χαρακτηριστικά και με στόχο την δύσκολη αμερικανική αγορά. 

Παράγει διάφορους τύπους μαρμάρου κατά βάση τα τοπικά με τις εμπορικές ονομασίες ‘desert pink’ (Ιδιόκτητος λατομείο) και ‘vanilla’. 

Παράγονται πλάκες και πλακίδια διαφόρων διαστάσεων καθώς και εξειδικευμένων ειδών με την συνδρομή μοντέρνου μηχανήματος CNC

Αναλαμβάνει κάθε είδους μαρμαρικών εργασιών με όλα τα είδη μαρμάρου.Copyright © 2013. All Rights Reserved.